Nieuwsoverzicht

Voorlopig lijft de url www.panhardparts.nl ons home

U ziet het hierboven, de verhuizig is nog geen feit. Het migreren van de site naar de oude vertrouwde url bleek toch lastiger dan gedacht. We hebben er (veel) meer tijd voor nodig, maar het gáát gebeuren! We houden u op de hoogte.

De website vernieuwd!

U bent zojuist doorgestuurd naar- en aangekomen op de vernieuwde website van de Panhardclub Nederland.

De vernieuwing van deze website was noodzakelijk om het beheer te vereenvoudigen. De grote veranderingen beperken zich tot de voor de gebruiker onzichtbare ‘achterkant’ van de site. De opzet en inhoud van de site is vanuit de gebruikerskant gezien, grotendeels onveranderd. De veranderingen beperken zich tot:

  • De site is wat opgefrist door een ander kleurgebruik;
  • er is een zoekfunctie toegevoegd waarmee u de site op trefwoord kunt doorzoeken;
  • we zitten nu om technische redenen op een andere url, nl: www.panhardparts.nl . Deze verandering is slechts tijdelijk. Medio maart gaan we weer terug naar onze vertrouwde url: www.panhardclub.nl . We houden u daarvan op de hoogte.

De site zelf, inmiddels een complex geheel, is opnieuw gebouwd en daarna gecontroleerd. Toch is het mogelijk dat er hier en foutjes zitten. Mocht u problemen constateren, graag even (via uw eigen mailprogramma) een melding aan webmaster@panhardclub.nl , ik zal die problemen dan z.s.m. verhelpen.

Vr. gr.
Uw webmaster (Ries Kruidenier)

RDW promoot met een Dyna Z

Op de Interclassics in Maastricht werd de stand van de Rijksdienst Wegverkeer dit jaar opgeleukt met een fotowand waarop een Panhard Dyna Z gekeurd wordt. Rob Mellaart fotografeerde dat voor ons.

Meerjarig schorsen nu mogelijk!

Velen van ons hebben het ervaren, een restauratie duurt langer dan een jaar. Je schorst je Panhard om onnodige kosten (verzekering etc.) te voorkomen en dan moet je er ieder jaar weer aan denken de schorsing tijdig te verlengen. Daaraan is een einde gekomen, meerjarig schorsen is nu mogelijk. Voor details zie: Fehac, meerjarig schorsen.

Nog wat nieuws vòòr de Kerst

Beste mensen,

Zo kort vòòr de kerst toch nog even wat nieuws op deze site. Om te beginnen, kijk eens op Vraag & Aanbod. Bent u uitgekekeken op uw 24 en/of toe aan een nieuwe uitdaging? Er is vraag naar een mooie 24 en er worden nog wat opknappertjes aangeboden.

Verder is er een nieuw artikel over Vapour lock en oververhitte bobines.  U kunt het vinden onder Techniek/Carburatie, Brandstofsysteem, maar even klikken op de zwarte letters gaat sneller. Natuurlijk worden er ook oplossingen aangedragen, zodat u indien nodig, uw Panhard nóg betrouwbaarder kan maken.

Als laatste bijdrage dit jaar wens ik u:
Een fijne kerst en een liefdevol 2019
(en natuurlijk geen pech met de PanPan)

Uw webmaster

Pech onderweg

Jelle Betlehem kwam op de terugweg uit Bretagne stil te staan. Lees zijn bevindingen en de manier waarop hij de moderne benzine te lijf gaat door hier te klikken .
U kunt natuurlijk ook gewoon via  de menu’s Techniek / Carburatie en brandstofsysteem bij zijn bericht komen.

Rem problemen, oud rubber en/of DOT 5?

Remproblemen kunnen vele oorzaken hebben. In de rubriek techniek/remmen vind u een nieuw artikel over dergelijke problemen, waarbij zaken als een voetklep, verouderd rubber en DOT5 aan de orde komen.

Restauratie Dyna X

Hebt u al ontdekt dat in de Klassiek & Techniek van November een fantastisch artikel staat over Frank van Nieuwkerk en zijn door hem gerestaureerde Dyna X?

Een nieuw boek over de Panhard CD!

Van onze Italiaanse Panhardvriend Claudio Sassi ontvingen wij het bericht dat hij na veel onderzoek en dankzij de hulp van vele Panhardisten, een nieuw boek over de ‘Panhard CD’ gaat publiceren. Het boek komt eind 2018 uit en bevat het verhaal van de CD vanaf de eerste studies tot en met het eerste prototype. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan onder meer de overwinning op Le Mans in 1962, anekdotes en de bijzondere constructies die in deze auto zijn toegepast. Het boek bevat allerlei documenten en foto’s die nooit eerder werden gepubliceerd.

Het boek bevat een voorwoord van Robert Panhard en Etienne de Valance.Het boek wordt uitgevoerd in kleurendruk, formaat 30 x 20 cm, met hardcover. De teksten zijn in het Italiaans en het Frans. Enkele leden van onze club zijn druk bezig om een Engelse vertaling van het boek te maken welke zal worden bijgevoegd.

De prijs voor leden is 35 euro plus de verzendkosten vanuit Italië naar Nederland (deze kosten zijn afhankelijk van het aantal bestellingen en zullen waarschijnlijk enkele euro’s bedragen). Te voldoen bij ontvangst op één van de clubbijeenkomsten (eventueel kan het boek worden verstuurd).

De prijs voor niet leden bedraagt 45 euro, vooraf te voldoen. Hiervoor krijgt u het boek thuis bezorgd.

Bent je geïnteresseerd, stuur onze secretaris Pascal dan een email: secretaris@panhardclub.nl

Niet-leden graag naam, adres en woonplaats in je email zetten, zodat we het boek kunnen versturen.

Tot uiterlijk 1 december 2018 te bestellen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Panhard Automobielclub Nederland